H2SO4

A világ érdekes, de ezt nem mindenki veszi észre az iskolában, vagy pedig már rég elfelejtette.
Ez a blog az ismeretterjesztésről szól. Aki minden, a blogban előforduló fogalmat ismer és ért, annak valószínűleg nem mondanak sok újat ezek a bejegyzések. Inkább azoknak szól, akik természettudományos okosságokról és butáskodásokról szeretnének valamit olvasni, (ál)tudományoskodás nélkül, egyszerű, közérthető nyelven.
Ez a blog nem tankönyv, nem törekszik teljességre, nem akar az érdeklődőre ráborítani egy kisebb kérdésnél egy egész könyvtárat. Az sem rossz, de az legyen az érdeklődő döntése.

Főző Attila László

facebook

Hozzászólások

vidzset.

Budapesti légszennyezés

Budapest szmogtérképe

A Föld által felhalmozott hő

Lábmosás méregdrágán

2007.08.08. 16:41 :: H2SO4

Méregteleníteni fontos! Főleg akkor, ha az ember mérges. Külön öröm, ha a folyamat lábmosással kombinálható a földi halandók számára.
Nemrégiben egy méregtelenítő lábkádat ajánlottak figyelmembe, mely egy "ionizált lábfürdő" és bőrön keresztül salaktalanít. A terméket általában nem hozzáértő vagy esetleg szakembernek látszó lény ajánlja figyelmünkbe. Hisz a mondókájában, ezért legokosabb nem vele vitázni, hanem elolvasni a leírást, amelyből kiderülhet ennek az 50-80 ezer pénzbe kerül eszköznek a lényege.
Nézzük:
"Működése:A kezelés során a víz elektrolízisén alapulva a berendezés mikrohullámokat generál,és negatív ionokat áramoltat a vízben,amelyek behatolnak a testbe a lábfej bőrrétegén lévő pórusokon keresztül.A kéz mellett a lábon vannak a legnagyobb számban olyan bőrpórusok,melyeken keresztül a test a méreganyagokat ki tudja vezetni.Az ionok kapcsolódnak ezekhez a pórusokhoz és megnyitják a véredények zárt sejtjeit.Ez azt jelenti,hogy a káros anyagok a lábfürdőbe folynak.Nemcsak a kötőszövetekből vezeti ki az olyan károsító anyagokat,mint a higany vagy az oldószerek lerekódásait,hanem magából a sejtekből is."

Az első mondat a legnagyobb segítség az eligazodásban. Az elektrolízis során épp annyira keletkeznek mikrohullámok, mint jégeső rejtvényfejtés közben. Az elektrolízis során elektromos feszültséget kapcsolunk két, a folyadékba merülő anyagra (elektród) és ennek nyomán kémiai változás történik. A változás mind a folyadéktól, mind pedig az elektródok anyagától függ. Például a víz elektrolízisekor a grafitelektródoknál kémeink hidrogén- és oxigénbuborékokat vehetnek észre. Igen, igen! Ez az, amikor a "vízbül veszi ki a zoxigént" Árpád, a jómunkásember Szalacsi Sándor szerint.
A lábkádban is elektrolízis történik, de a mikrohullámok kialakulása nem kapcsolódik hozzá.
A leírás és a tapasztalat szerint a kezelés után a víz megsárgul, megbarnul, melyből állítólag az egészségi állapotra vonatkozó információk tudhatók meg. A helyzet az, hogy az elszíneződés akkor is jelentkezik, ha be sem tesszük a lábunkat a vízbe. Ennek az oka az, hogy a folyamat során az elektródról származó ionok és a vízben oldott sók ionjai egymással összekapcsolódva csapadékot, vízben nem oldódó sárga vagy barna színű anyagot alkotnak. Ha a lábunk is jelen van, akkor további ionok jelenhetnek meg és ettől mélyülhet a szín. A szín egyébként attól is függ, hogy milyen vizet öntünk a kádba. Sókban szegényet vagy gazdagat. Vajon a lábkád bejön és körülnéz, majd odasurran a csaphoz és gyorsan elemzi a víz összetételét mielőtt munkához látna?

Az ionok egyébként nehezen szerezhetnek életbiztosítást, mivel rövid ideig élnek. Hipp-hopp találkoznak egy ellentétes töltésű részecskével és szívesen semlegesítődnek. Az, hogy a bőrbe negatív ionok miként hatolnak be és 15-30 perc alatt ogyan vonszolják ki a higanyt és az oldószerek lerakódásait, nem világos. A higany amúgy kötött formában van a szervezetben és leginkább a hajban koncentrálódik. Az oldószerek lerakódásai megfogalmazás inkább irodalmi, mint tudományos. A megszemélyesítés is ebbe az irányba mutat: megnyitják, kivezetik.

A méregtelenítés klasszikusabb módjai, mint a szauna vagy a fürdő bizonyosan helyt állnának egy vetélkedésben a pénztelenítő lábfürdővel.

Ez a helyzet.

A fotó Siegler Gábor munkája.

5 komment

Címkék: méregtelenítés elektrolízis elektród

A bejegyzés trackback címe:

https://h2so4.blog.hu/api/trackback/id/tr30135332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nádori 2007.08.08. 17:54:25

Nekem egyszerű biológusnak külön öröm a méreganyagokról olvasni, amitől meg kell szabadítani a szervezetet. A biológia ugyanis ilyet nem ismer, egy anyag különféle dózisokban nagyon sokféle hatással rendelkezhet, elég talán csak a gyógyszerekre gondolni, aminek a túladagolásáról mindenki tud, de túladagolható a sárgarépa is (kisgyerekek bőrén néha meg is jelenik a sütőtök meg a répa, ha az a kosztjuk).
Az oldószerek lerakódásai pedig valóban tisztán esztétikai síkon értékelendő.

H2SO4 2007.08.08. 18:31:47

Egyetértek. A biológia itt még további "gyümölcsöket" szedhetne.

Norbert72 2008.06.28. 15:11:09

Ez olyan,mint a
metabondproblemak.blog.hu/

Érdemes megnézni!

Most volt a Fókusz? ban, hogy megbukott ez a készülék is!
Üdv.:
Norbert

H2SO4 2008.06.28. 20:58:41

Vajon hány embert vertek át? És vajon hány ember nem tudja még mindig, hogy mibe lógatja a lábát.

gaul 2010.10.06. 10:38:01

Hasonló kamu a víztisztító dealerek trükkje: - Adjon Józsibá egy pohár csapvizet! Nosza, látja milyen retket iszik maga! (miután elektrolizálta és belement az elektródból a sok fém, Fe) -És lám, az én tisztítóm tiszta vize nem ganajos! (mert közel ionmentes és nem vezeti a záramot)
süti beállítások módosítása